Voorschools plusprogramma creatief met kleur

Op 14 februari sloten 55 leerlingen uit groep 8 het voorschoolse V+ programma af op het Raayland College. De leerlingen kwamen van verschillende basisscholen in en rondom Venray en zij kregen 6 donderdagmiddagen uitdagende lessen op het Raayland. Het plusprogramma sloten ze af met de presentatie van een eindopdracht.

Tijdens de lessen kwamen er natuurkundige, scheikundige en biologische kanten aan bod en werd er aandacht besteed aan de wederzijdse beïnvloeding van emotie en kleuren. Dit jaar konden de leerlingen al wennen aan het maatwerkprogramma van het Raayland College waarbij leerlingen zelf invulling mogen geven aan een deel van hun uren. Ze konden zelf voor een belangrijk deel bepalen in welke thema’s ze zich wilden verdiepen. Bijvoorbeeld het kleuren zien bij mensen en dieren, kleurenblindheid, ontdekken of lievelingskleuren iets over je persoonlijkheid zeggen, kleuren in de reclame en hoe het licht opgebouwd is uit verschillende kleuren met ieder hun eigen golflengte.

Bij de presentatie van de eindopdracht zagen zo’n 80 trotse (groot)ouders tot welke knappe prestaties hun kinderen gekomen waren. Iedere leerling ontving na afloop het felbegeerde pluscertificaat.

V+ programma
Ieder jaar organiseert het Raayland College voor groep 8 leerlingen die meer uitdaging nodig hebben het V+ programma. Leerlingen van verschillende basisscholen komen een aantal middagen bij elkaar om in groepjes te werken aan verschillende thema’s. Denken en doen staan daarbij centraal.

Het doel van dit uitdagende programma is om de cognitief sterke leerlingen een indruk te geven van de projecten die in het VWO+ programma worden aangeboden. Ook kunnen ze al in een vroeg stadium nieuwe klasgenoten leren kennen.


afsluiting Plusprogramma