Terugblik Limburgse MEP-conferentie

Afgelopen week waren leerlingen van 4 havo en 4 vwo in Maastricht voor de voor de jaarlijkse, provinciale conferentie van het Model European Parliament (MEP). Tijdens deze conferentie gingen scholieren van diverse scholen samen op zoek naar oplossingen voor actuele problemen binnen Europa. Onze leerlingen hebben heel goed gepresteerd.

Elk lid van de delegatie vergaderde in een commissie waar zij zich bogen over een lastig Europees vraagstuk. Het was de bedoeling dat elke commissie met oplossingen komt, die vervolgens in plenaire debatten worden verdedigd. Er werden ook interessante workshops georganiseerd om het lobbyen te leren, het spreken met de pers en het schrijven van resoluties. Tussendoor was er ook  tijd voor ontspanning, maar de gedrevenheid van de deelnemers om tot in de kleine uurtjes aan de resoluties te schaven is fantastisch.

De commissievergaderingen vonden plaats in congrescentrum Rolduc en de plenaire debatten waren in Maastricht in de statenzaal van het gouvernement en in de raadszaal van het gemeentehuis. Het Statenlid E. Geurts sloot de MEP af met een inspirerende speech.

Uiteindelijk wordt er per school één leerling gekozen die naar de nationale MEP-conferentie mag. Voor het Raayland College is dat Jens van Oers. Van harte gefeliciteerd Jens. Ook de andere Raaylanddeelnemers kregen lof van de organisatie voor hun inbreng tijdens deze intensieve week. Complimenten hiervoor!