Indrukwekkende Maatschappelijke Stage in Lourdes

Onze ervaringen in Lourdes:

Een korte inleiding; afgelopen mei zijn wij (twee leerlingen van het Raayland College) als vrijwilliger meegegaan met de NLZ naar het bedevaartsoord Lourdes. Dit was een verschrikkelijk bijzondere ervaring en zouden het iedereen toewensen om een ervaring als deze mee te mogen maken.

Onze ervaringen:
Wij hebben allereerst een handige bijeenkomst gehad op voorhand, hierbij hebben wij veel handige info en praktische tips gekregen voor ons bezoek met de pelgrims aan Lourdes. Daarna een week later, het vertrek! Wauw wat was het mooi om zo’n grote groep mensen zonder ook maar enige weet van het bestaan van elkaar bijeen te zien komen en dan ook nog allemaal met hetzelfde fantastische doel: een pelgrimstocht begaan! Alleen dit was voor ons al een bijzonder samenkomen.
De week: in de week hebben we veel gezien, gehoord, gedaan en gevoeld. Het is op emotioneel vlak een zeer intensieve week, dit doet niets af aan het feit dat het super leerzaam is en een persoon zeker sterker in de schoenen kan laten staan. Je leeft echt mee met de verhalen van de pelgrims en hoort vooral ook veel van hoe het leven van deze mensen beïnvloed is door ziekte of andere zaken, dit maakt echt dat je heel nieuw, fris en vooral waarderend ook naar je eigen leven kan kijken. Verder zie je in deze week super imposante kerken, gebouwen, processies en een heel indrukwekkend stadje. Dit is dan ook waarom wij het eenieder aan zouden raken en we zeker nog een keertje vaker mee zouden gaan.

Noa Weijs en Jens van Oers,
Raayland College VWO 4