Bezoek Jet-Net & TechNet Career Day in Evoluon

Tijdens de Jet-Net TechNet Career Day* Zuid in Eindhoven maakten 26 leerlingen uit havo 4/5 en vwo 5 kennis met de wereld van techniek en technologie. Vele honderden leerlingen van verschillende scholen uit Zuid-Oost Nederland bezochten net als onze leerlingen de Career Day. Het doel van deze excursie is om deze leerlingen meer zicht te geven op de mogelijkheden die opleidingen en bedrijven bieden, voor een toekomst met techniek.

In het Evoluon waren 33 bedrijven, instellingen en opleidingen met hun stands te vinden, waaronder: ASML, Maastricht University, Shell, Avans Hogeschool, DSM, Philips, SABIC, SMC Nederland b.v., Mars Nederland en HAS Hogeschool. Daar werden we ontvangen door Career Guides om met de leerlingen in groepjes van ongeveer 10 leerlingen langs een aantal stands te gaan. De standhouders hadden hun best gedaan om een actieve presentatie te houden waarbij ook van alles te doen was.

De leerlingen waren enthousiast! Enkele reacties na afloop: leuk – leerzaam – je leert verschillende opleidingen en verschillende beroepen kennen – uitdagend, omdat je vragen gesteld krijgt die je niet op de havo krijgt (out of the box denken) – je komt meer te weten wat voor de toekomst – ik vond het wel leuk door het interactieve bij de stands – leuk dat je ook iets mag doen bij de stands – leuke mensen die enthousiast hun best doen.

Het was een geslaagde ochtend om in een kort tijdsbestek diverse kanten van een toekomst in technologie te bekijken. Volgend jaar is het Raayland College zeker van de partij bij deze dag!

Namens de vakgroep exact: Flip Lutteken, Rijcklof Hofman en Ben Scholten.

*Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van werken in de bèta-hoek en technologie en hen te interesseren voor een bèta technische vervolgopleiding. http://www.jet-net.nl/