Leerlingen Raayland winnen bij de regiofinale First Lego League

Op zaterdag 14 december deden vijf leerlingen uit klas vwo-2 van het Raayland College mee aan de First Lego League in Nijmegen. De jongens, Thomas, Luc, Giel, Jesse en Sten, hadden zich onder begeleiding van docent Tim Broeren goed voorbereid op deze wedstrijd tijdens het vak O&O (Technasium).

Op de wedstrijddag streden ruim 200 leerlingen van 27 teams uit Nijmegen en omgeving om een plek in de landelijke finale. Hierbij moesten ze in een groep aan verschillende onderdelen werken. Ze moesten een robot bouwen die op een missietafel zoveel mogelijk opdrachten in 2:30 min kan uitvoeren. Daarnaast moesten de leerlingen oplossing bedenken voor een stedenbouwkundig probleem.

Het Raayland-team deed het heel goed en scoorde bovengemiddeld, maar helaas niet genoeg om door te gaan naar de grote finale. Wel wisten ze een prijs binnen te slepen bij het projectgedeelte waarbij de groep een ontwerp gemaakt voor het oplossen van overtollig regenwater. De jury was zo onder de indruk dat de groep de eerste plaats toegewezen kreeg en het verzoek hun ontwerp op een later moment aan studenten van de HTS te presenteren.  Met de beker voor het project op zak kon de groep deze dag trots afsluiten!