Trek op vrijdag 7 februari een warme trui aan

Op vrijdag 7 februari is het weer tijd voor de jaarlijkse warmetruiendag. Dan zetten we op het Raayland College de verwarming een paar graden lager. Maar dat doen we niet alleen bij ons op school: meer dan 200.000 Nederlanders doen mee. Bij mensen thuis, gemeenten, bedrijven en op andere scholen zetten ze de verwarming wat lager om energie te besparen.

Omdat we onze leerlingen en medewerkers natuurlijk niet in de kou willen laten zitten, vragen we jullie een warme trui aan te trekken. Daarmee blijf je lekker warm én je bent klimaatheld voor één dag. Want alle kleine besparingen helpen!

Warmetruiendag: verwarm jezelf, niet de wereld
Met Warmetruiendag laat Nederland de kracht zien van no-nonsense klimaatbeleid. Maar liefst 36% van de Nederlandse CO2-uitstoot komt door het koelen en verwarmen van gebouwen; minder stoken helpt dus echt. Door slim(mer) met energie om te gaan, kunnen we wereldwijd zo’n 70% besparen!

Eén dag in het jaar de verwarming een paar graden lager helpt ook al. Jaarlijks melden zo’n 200.000 mensen zich actief aan op de actiesite www.warmetruiendag.nl. Elke actie heeft impact. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2 uitstoot. Samen kunnen we op éen dag maar liefst 6,3 miljoen kilo CO2 besparen!