Vakkanjers naar de halve finale

Vmbo’ers ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers Explorer. Dit doen zij met een technische opdracht voor een échte opdrachtgever. Dit schooljaar is dat de Johan Cruyff Foundation en de challenge is ‘CREATING SPACE FOR CHILDREN’. Hiermee daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers en mbo’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Ook konden de leerlingen ervoor kiezen een oplossing te bedenken om ouderen te helpen of om iets te bedenken om bijvoorbeeld materialen te recyclen.

De technologieroute leerlingen van leerjaar twee de afgelopen periode hard gewerkt in teams om oplossingen te bedenken. Tijdens de schoolfinale op 14 februari werd hier een winnend team uit gekozen. De jury bestond naast Ilonka van vakkanjers, uit dhr. Vervoort, wethouder van de Gemeente Venray en Mark van den Munckhof van het Raayland College. De projecten werden door de groepjes gepresenteerd aan de jury en de klasgenoten. Uiteindelijk werd het team “de Plastics” bestaande uit Amber, Isa en Nele als winnaar uitgeroepen. Zij hadden een mooie oplossing bedacht om materialen te recyclen. Gefeliciteerd!

Ze mogen hun project nu gaan verdedigen tijdens de halve finale op 25 mei bij Omnisport in Apeldoorn. Voor dan alvast veel succes gewenst.

 

In de brugklas deden er ook teams mee. Lees hier meer.