Natuurkunde Olympiade 2020: 14e school van Nederland

Alle natuurkundeleerlingen uit 6-vwo (en enkele 5-vwo leerlingen) hebben meegedaan met de Nationale Natuurkunde Olympiade: een wedstrijd waarin leerlingen uitgedaagd worden met theoretische en praktische vraagstukken rondom natuurkunde. Het Raayland College eindigde hierbij op de 14e plaats.

Uit het hele land deden dit schooljaar 169 scholen mee met 2.666 leerlingen, waarvan de resultaten van de beste vijf leerlingen meetellen voor het scholenklassement. Het Raayland College eindigde als 14e school van Nederland. Vier van onze leerlingen zaten bij de beste 10 % van Nederland en verdienen daarmee een certificaat. Drie van hen, Kosse Elbers, Koen Essers en Thomas van Thiel, gaan door naar de volgende ronde in april, waarvoor 200 leerlingen zijn uitgenodigd. Wij wensen ze alvast veel succes!

De beste 20 leerlingen hiervan zullen in juni in een landelijke eindronde uiteindelijk strijden voor deelname aan de Internationale Natuurkunde Olympiade, waarvoor 5 leerlingen worden afgevaardigd naar Litouwen.