Informatie en adviezen over het Corona-virus

Rondom het Coronavirus volgen we de richtlijnen van het RIVM, de regionale GGD en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Via deze websites kan iedereen nieuws en informatie lezen over het coronavirus.

Volgens het RIVM hoeven we niet anders te handelen dan bij een gewone griep. Belangrijk is om op school meer aandacht te hebben voor de hygiëne. We attenderen leerlingen en medewerkers erop de handen regelmatig te wassen met zeep en stromend water.

Terug van vakantie?

Collega’s en leerlingen die terugkomen uit gebieden waar het coronavirus is vastgesteld, kunnen gewoon naar school komen als er geen gezondheidsklachten zijn. Ontwikkelen zich binnen twee weken gezondheidsklachten (koorts in combinatie met luchtwegklachten, hoesten)? Dan kunnen zij zich telefonisch bij de eigen huisarts melden.

Excursies en uitwisselingen 

Als een gebied van een geplande excursie of uitwisseling een zogenoemde ‘brandhaard’ is of wordt, wijzigen we de bestemming of lassen we die af. We communiceren dan duidelijk over de gevolgen van een annulering of reiswijziging (ook wat betreft de kosten).