Update na persconferentie

Dit weekend werd duidelijk dat de zorgen rond het Coronavirus toenemen en dat ingrijpendere maatregelen nodig zijn. Het kabinet maakte zojuist bekend dat de scholen wel open blijven voor kinderen van ouders met vitale beroepen.

Raayland College anticipeerde al op dat scenario: de gezondheid van onze collega’s en leerlingen komt op de eerste plaats en het advies om geheel open te blijven baarde ons steeds meer zorgen. Bij ouders en leerlingen hoorden en voelden we dezelfde zorgen.

Wat betekent dit besluit voor het onderwijs maandag?

Maandag vervallen de lessen op school voor alle leerlingen. Onze docenten zullen vanaf morgen verder aan de slag gaan om het onderwijs op afstand vorm te geven.

Ongetwijfeld zullen er morgen nog veel onduidelijkheden en vragen zijn, ook bij ons. We werken met man en macht nu verder aan een goede uitvoering van het kabinetsbesluit. We hopen op begrip als we daardoor individuele vragen iets later moeten beantwoorden. De kans bestaat ook dat we in korte tijd vaker berichten sturen. We lopen het risico het als veel wordt ervaren, maar we willen iedereen graag op de hoogte houden.

Het wordt een onwerkelijke week, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we samen het juiste kunnen doen voor elkaar en de leerlingen.

We hopen dat ieder van jullie gezond blijft en de balans tussen het dagelijkse leven en de zorg voor thuis en naasten kan houden. Zoals de minister zegt: kijk goed naar elkaar om.

Overige vragen

Hieronder vindt u de brief die naar alle ouders en leerlingen is verzonden op zondagavond. Hierin wordt alvast enkele vragen beantwoord.

Brief aan ouders Corona 200315 (2) Raayland College