Afstandsleren en kluisjes leeghalen

Beste ouders en leerlingen,

We staan samen voor een bijzondere klus. Leerlingen gaan de komende weken thuis aan de slag met hun eigen onderwijsontwikkeling. Dat vraagt aanpassingsvermogen, discipline en meer zelfstandigheid. Voor ouders betekent dat ook een verandering: de rol om daar thuis enerzijds op toe te zien, maar anderzijds ook vanuit vertrouwen de ruimte te geven.

Voor ons als school is het ook een uitdaging, mede vanwege de korte termijn. Wij gaan onderwijs nu voortzetten op een manier die we niet eerder inzetten. Het vraagt flexibiliteit en extra inspanning om afstandsleren nu goed vorm te geven. Het onderwijs, maar ook de schoolorganisatie eromheen zal er heel anders uitzien. Maar toch ook niet: in essentie doen we gewoon wat we deden. We bieden aan wat we voor ogen hadden en vormen we het onderwijs zo goed mogelijk rond de leerling.

Om daarbij te ondersteunen hebben we alle keuzes die we tot dusver maakten voor ieder op een rijtje gezet. Deze zijn in onderstaande brief te vinden. We wensen iedereen thuis veel succes bij deze stap. We hopen dat ieder in goede gezondheid, met zelfvertrouwen en goede moed de draad oppakt. We danken iedereen nogmaals voor alle begrip en steun: dat geeft ons ook vertrouwen.

Voor vragen over het vak kunnen leerlingen zoals gewoonlijk rechtstreeks de docent berichten, voor vragen over de begeleiding blijft de mentor bereikbaar. Voor algemene schoolvragen kunt u via mail terecht bij de teamleider.

Download hier de brief over afstandsleren

Kluisjes leeghalen

Leerlingen die nog boeken of andere spullen in hun kluisje hebben liggen, kunnen deze op dinsdag 17 maart ophalen volgens onderstaand schema.

Afhaalschema kluisjes 17 maart

Zit je in klas VT2E? Onze excuses, jullie klas is er tussendoor geglipt. Je kan op dezelfde tijd als de leerlingen uit klas VT2A of VT2B komen.

Bestanden op het netwerk

Heb je nog bestanden op het schoolnetwerk staan die je de komende weken nodig hebt?

OLC A is op 17 maart geopend om even je bestanden over te zetten. Dat kan bv via de email, een usb stick of via de cloud van het raayland OneDrive.
Ivo Bos is die dag in OLC A om hierin te ondersteunen.