Bericht voor eindexamenleerlingen

De scholen kregen vandaag de opdracht om de schoolexamens van examenjaarleerlingen (vmbo 4, havo 5 en vwo 6) alsnog af te nemen. Voor de start van de centrale examens moeten de schoolexamens dan zijn afgenomen, beoordeeld en opgestuurd naar DUO.

Uiteraard gaan we daarom nu aan de slag om dit te organiseren. Op basis van de collega’s die inzetbaar zijn (volgens RIVM-richtlijnen), gaan we werken aan een schoolexamenrooster. Dat wordt even puzzelen, omdat we waarschijnlijk met minder surveillanten moeten werken en met kleinere groepen in lokalen. We verwachten er daarom wel de hele dag voor nodig te hebben. Uiterlijk donderdagochtend volgt dan een schoolexamenrooster.

Dit betekent ook heel wat voor jou als examenleerling. Je mist vooralsnog maar een aantal dagen les, maar je zult ongetwijfeld je vooruitzichten moeten bijstellen nu. Wat betekent het concreet?

  • Hou er rekening mee dat we de schoolexamens afnemen op data tussen 23 maart en 4 april. De exacte startdatum bepalen we morgen.
  • Bereid de stof voor zoals je periode 3 inging en zoals het PTA het voorschrijft. Eigenlijk krijg je dus gewoon toetsweek 3 alsnog. Neem dus ook deze week maximaal de ruimte om te leren en benut de digitale interactie met je vakdocent als je daarbij vragen hebt.
  • De herkans- en inhaaldata van 9 en 10 april zullen waarschijnlijk gehandhaafd blijven, alles onder voorbehoud van de planning.
  • Leerlingen die niet klachtenvrij zijn (zie richtlijnen RIVM) kunnen niet deelnemen aan schoolexamens op school.

We durven ook het volgende te zeggen: tot afgelopen vrijdag zat je op koers en ging alles zoals gepland. Bovendien geeft dit besluit duidelijkheid. Je hebt vrijwel alle stof in klassenverband behandeld en je zat al heel dicht op de afsluitende schoolexamens. Heb vertrouwen, geloof in jezelf en hou het hoofd koel. Je bent tot veel in staat en dat ga je de komende weken laten zien. Zet ‘m op!

Met vriendelijke groet,

T. Voermans

Adjunct-locatiedirecteur (tijdelijk)