Corona-update, 22 april

Geachte ouders, beste leerlingen,

Gisteravond kondigde het kabinet de maatregelen aan voor de periode vanaf 28 april. De boodschap voor het voortgezet onderwijs was: tot 1 juni blijven die scholen dicht. We gaan dus nog door op de huidige manier.

We werken de plannen voor mogelijk gedeeltelijke openstelling ná 1 juni verder uit. We hopen enerzijds natuurlijk dat we elkaar dan weer allemaal treffen op school, anderzijds regelen we dat wel zo goed mogelijk voor ieders gezondheid.

Om het afstandsonderwijs ook na deze vakantie goed voort te zetten, helpt het je docenten als je hen laat weten hoe het je vergaat en hoe je het onderwijs bij hen nu ervaart.

Onderwijs op afstand vervangt nooit het onderwijs op school, dus ideaal is het niet. Net als jij proberen we er binnen alle beperkingen wel het beste van te maken. Loop je ergens vast? Mis je iets om verder te kunnen? Laat het de vakdocent weten. Gaat het goed? Ook dat mag je je docent laten weten. Voor ons is het ook zoeken en soms spannend om te ontdekken wat wel en niet werkt.

We zien hoe iedereen zich enorm inzet om te blijven leren. Dat valt niet altijd mee: écht ontspannen is soms lastig, jij en de rest van het gezin zijn meer thuis dan normaal, je mist het samenzijn met je klasgenoten, vrienden en vriendinnen. Binnen alle beperkingen, lukt het je toch maar allemaal. Je groeit elke dag nu: in je doorzettingsvermogen, je veerkracht en je wilskracht. In die ontwikkeling loop je voor op menig volwassene. We zijn er trots op dat we dit bij je terugzien en het maakt ons aandeel in jouw leren extra de moeite waard.

Voor nu: geniet van je dik verdiende meivakantie! Je weet nu ook dat je op 6 mei verder gaat op de eerdere wijze. Dat geeft je misschien net de duidelijkheid om nu een aantal dagen even school te laten voor wat die is.

Met vriendelijke groet,

Namens alle medewerkers van Raayland College,

Tom Voermans

Adjunct-locatiedirecteur (tijdelijk)