Leerlingen van het Raayland College krijgen finaleticket overhandigd

Leerlingen van het Raayland College uit Venray hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De tweedejaars techniekleerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen. 

Het winnende team van het Raayland uit Venray bedacht het idee: ‘Recycle prullenbak’. De leerlingen Amber, Nele en Isa over hun idee: “We kwamen op het idee, toen ik met mijn vader aan het wandelen was. Mijn vader bedacht iets wat motiveert om rommel in de prullenbak te gooien. Dat vonden wij dat een goed idee! We hebben dat idee wel veranderd, maar hij heeft ons heel erg geïnspireerd”, aldus Amber.

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni. 

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale en bekijk hier de pagina van de finalisten