Model European Parliament (MEP) on Tour Op het Raayland College

Dinsdag 22 juni werd het Model European Parliament on Tour gehouden. De organisatie van deze dag is in handen van het Model European Parliament Limburg en het Raayland College. Vanwege corona konden er helaas geen leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege aanwezig zijn.
Dertig leerlingen van onze 3 vwo namen deel aan deze dag.
De hele dag kropen zij in de huid van een gemeenteraadslid, waarbij ieder een maatschappelijk groep vertegenwoordigde zoals ouderen, scholieren, politie en ondernemers. Er werd intensief gediscussieerd over gemeentelijke vraagstukken, zoals de kwestie hoe de gemeente sport en bewegen onder jongeren kan stimuleren. De werkgroepen werden voorgezeten door oud-deelnemers aan de Limburgse MEP-conferentie van onze school.


Vergadering werkgroep

Daarna was Mees Hillenbrink te gast. Hij haalde twee jaar geleden zijn Havodiploma op het Raayland en was toen betrokken bij de activiteiten van het MEP.
Tegenwoordig is Mees, naast zijn studie, politiek actief als commissielid voor Venray Lokaal.
In de collegezaal hield Mees een pleidooi voor een actieve deelname en betrokkenheid bij gemeentelijke kwesties. Wat kun je zelf doen, als je iets wilt veranderen in jouw gemeente, of buurt?

Tot slot was er het plenaire debat waar de diverse oplossingen werden behandeld die ’s morgens waren bedacht en in de vorm van resoluties waren opgesteld. Er kwamen kritische vragen, maar gelukkig werden verschillende resoluties uiteindelijk.

We kunnen terugkijken op een intensieve, leerzame en gezellige dag.


Mees Hillenbrink (r) wordt geïntroduceerd door Zeppe Roijakkers van het Limburgse MEP bestuur.

Onze voorzitters van de werkgroepen

MEP- schoolcoördinator
Henny Gooren