10 tips voor het rocken van je toetsweek

Op maandag 7 november start de eerste omslagweek van schooljaar 22-23, oftewel tijd voor de toetsweek. Om te zorgen dat jij op je best kan presteren hebben we 10 tips voor je.

  1. Een goed begin is het halve werk. Zorg dat je kamer en bureau zijn opgeruimd voor je begint. Leg alles klaar wat je nodig hebt en zorg voor een fijne werkplek.
  2. Ga op tijd naar bed. We horen je denken: ‘Serieus?…’. Maar ja, we zijn serieus. Door uitgerust te beginnen aan je toetsen, maak je een sterke start.
  3. Laat je overhoren. Zet de mensen in je omgeving in om je te testen. Laat je regelmatig overhoren om zo te ontdekken of je al voldoende hebt geleerd.
  4. Begin op tijd met leren. Laat het niet aankomen op de laatste dag of zelfs de laatste ochtend… Zorg je dat op tijd begint met leren!
  5. Plannen, plannen, plannen. Leren voor een omslagweek kan soms best veel zijn. Je hebt meerdere toetsen, van verschillende vakken op verschillende manieren.
  6. Maak slim gebruik van het internet. Moet je woordjes leren? WRTS is je vriend. Snap je wiskunde niet? Op YouTube vind je verschillende video’s waarin lesstof wordt uitgelegd.
  7. Neem af en toe pauze. Niemand kan zich uren aan een stuk concentreren en dat is ook helemaal niet nodig. Neem af en toe even pauze van het leren. Ga wandelen, sporten of klets even bij met vrienden/vriendinnen.
  8. Oefen de stof. Voor veel vakken kan je oefenopgaven maken, test je kennis door vragen te beantwoorden.
  9. Ontdek jouw manier van leren. De een houdt er van om in een stille omgeving te werken, de ander vindt het juist prettig om zachtjes muziek op de achtergrond te hebben. Ontdek wat jou past!
  10. LACH! Want lachen zorgt er voor dat je kan ontspannen, geeft je creativiteit een boost en zorgt dat je meer energie krijgt.