Ieder zijn eigen leerroute

Hoe werken we op Agora?

Bij Agora werken leerlingen van vmbo tot vwo+ onder begeleiding van coaches aan challenges binnen de vijf Agora-werelden: de wetenschappelijke, kunstzinnige, maatschappelijke, spirituele en sociale/ethische wereld. Bij deze challenges staat je eigen nieuwsgierigheid centraal. 

Coaches

Onze coaches begeleiden jou bij het stellen van leerdoelen die passen bij je interesses en talenten. Zij zijn jouw aanspreekpunt en weten precies waar je moet zijn met complexe vraagstukken. Ze helpen je bij het bedenken, plannen en behalen van je challenges. Ook heb je meerdere keren per week contact met je coach. Er zijn ook regelmatig gesprekken tussen jou, je coach en je ouders om je voortgang te bespreken. Twee keer per jaar zijn er community avonden waarop je anderen laat zien wat je de afgelopen periode hebt bereikt.

Challenges

Bij een challenge bepaal je zelf wat je wilt leren, maken of doen. Dat is iets wat je nu nog niet kunt. Je gaat samen met je coach onderzoeken wat je nodig hebt om je leerdoelen te behalen. Als je coach vindt dat je goed bent voorbereid, ga je aan de slag. Daarna ga je met je ‘footprint’ bewijzen dat je je leerdoelen behaald hebt. Als laatste volgt de evaluatiefase. In deze fase kijk je wat er goed en minder goed ging. Dit neem je mee als leerpunt voor je volgende challenge.

Samen met je ouders

Ouders hebben een belangrijke rol in het Agora onderwijs. Zij kijken met elke challenge mee. Soms geven ze ook workshops of gaan mee naar buitenschoolse activiteiten. 

een dag in de

Agora-klas

In de Agora-klas zit je in een coachgroep. Elke dag begint met een dagstart. Dan bespreek je allerlei zaken, zoals veiligheid en de sfeer, binnen je coachgroep. Daarna ga je aan de slag met je challenge of volg je een inspiratiesessie. Voor de middagpauze is er een half uur rust. Dan lees je bijvoorbeeld een boek. Na het rustmoment en pauze werk je weer verder aan je challenges of je volgt een inspiratiesessie of masterclass.

De dagindeling is als volgt: