Agora

Welkom bij

Agora

Agora is Grieks voor ‘plein’. In het oude Athene was de agora de plek waar filosofen ‘lesgaven’ aan iedereen die iets van hen wilde leren. Agora onderwijs is een leercommunity waar je anderen ontmoet, je zelfkennis groeit en je jouw kracht, passie en ongekende mogelijkheden ontdekt.

In de Agora klas ga je op ons ‘plein’ aan de slag met wat jíj wilt leren. Vanaf dag één werk je vanuit jouw eigen interesses en ga je op zoek naar je talenten en ambities. Je bepaalt je eigen leerdoelen en volgt je eigen leerroute, terwijl je coach je daar steeds in begeleidt.

Bij Agora ontdek je wie je bent en wat je talenten zijn door je eigen pad te bepalen. Wanneer je gemotiveerd bent, lachend naar school komt en je thuis voelt, gaat leren vanzelf. We vinden het heel belangrijk dat je goed in je vel zit en je veilig voelt bij ons op school. Door veel energie en tijd te steken in veiligheid, ontstaat er een omgeving waarin jij jezelf kunt zijn en precies dat kunt leren wat je graag wilt leren. 

Voor ouders

Wanneer uw kind weet wie hij of zij is en wat hij of zij kan, gaan we werken aan het ‘leren leren’. Dit doen we altijd vanuit de motivatie en interesses van uw kind. Met hulp van coaches leren we kinderen problemen of vragen door verschillende brillen te bekijken. We helpen hen om elk onderwerp vanuit uiteenlopende perspectieven te bekijken. Zo blijven ze zich breed oriënteren. 

Het is ons doel om leerlingen constant te blijven prikkelen en voeden met nieuwe interessante informatie. Met behulp van inspiratiesessies geven we hun nieuwe inzichten. Hierbij is de rol van de coach belangrijk, want hij of zij weet welke kerndoelen en eindtermen behaald moeten worden voordat een leerling examen kan doen.

 

Heeft u vragen of wilt u in contact komen met onze Agora coaches? Stuur ons gerust een mail!

Mail ons