Gala 2019

Update 07-06-2019 i.v.m. weersvoorspellingen: Laatste nieuws galastoet

Beste eindexamenkandidaten,

Vrijdag 7 juni a.s. is het eindelijk zover, deze dag staat volledig in het teken van jullie Gala! We beginnen met een Galastoet door Venray waarna jullie kunnen genieten van Gala Food & Drinks op het Schouwburgplein en uiteindelijk deze dag afsluiten op het Galafeest in de Witte Hoeve.

Galastoet (let op, aangepaste informatie!)

We starten met de stoet om 18.00 uur vanaf de parkeerplaats van Intratuin, Langstraat 133 te Venray. De aanrijroute naar de parkeerplaats en de opstelling van de voertuigen zijn veranderd. Het is niet meer mogelijk en toegestaan vanaf de Langstraat de parkeerplaats op te rijden, maar er is een andere route om via de achterkant het bedrijf van Intratuin op te rijden. Dit in het kader van de veiligheid van de deelnemers en het verkeer op de Langstraat.

Daarvoor is onderstaande instructie van belang:

De aanrijroute gaat nu via de Sportlaan, die te bereiken is door die ter hoogte van de Wetteling in te rijden. De Sportlaan via de Hoebertweg wordt afgesloten vanwege de grote draaicirkels van voertuigen. Bij het inrijden opletten voor het ingegraven sluitblok in de grond. Volg daarna het spoor van het platgereden en gemaaide gras. Volg de instructies van de aanwezige verkeersregelaars op, die te herkennen zijn aan de gele hesjes.

Wees op tijd, tot een kwartier voor vertrek, dus om 17.45 uur, worden wagens en auto’s tot de stoet toegelaten, daarna niet meer.

Volg strikt de aanwijzing van de verkeerregelaars, bureau handhaving gemeente Venray en de politie.

Hierbij enkele belangrijke aandachtspunten:

  • – Bij gebruik van cabrio’s moeten de medepassagiers in de auto zitten en niet op de randen. Bij de grotere wagens en grotere voertuigen moet er een goede leuning zitten op minimale hoogte van 110 cm met daartussen nogmaals een leuning. Hierop wordt door de politie en afdeling handhaving van de gemeente Venray  scherp toezicht gehouden.
  • – Voertuigen moeten voldoen aan de Wegenverkeerswet en veilig bevonden worden (skelters voldoen bijvoorbeeld niet.) Bij opstelling van de stoet wordt hierop gecontroleerd. Voldoet het voertuig niet aan de voorschriften en/of de bestuurder staat controle van het voertuig niet toe, dan mag men niet deelnemen aan de stoet.
  • – Karren die niet geschikt zijn voor vervoer van personen, mogen geen personen vervoeren.
  • – Op motoren is een helm verplicht, ook de bijrijders.
  • – Maximale lengte, exclusief trekkersdeel: 10 meter. Maximale breedte: 2,55 meter.
  • – Op elk deelnemend voertuig dient minimaal één eindexamenkandidaat van het Raayland College aanwezig te zijn bij deelname.
  • – Gebruik van alcohol is ten strengste verboden en hier wordt op gecontroleerd. Leerlingen die in beschonken toestand willen deelnemen aan de stoet worden door de organisatie geweerd, ook al rijden ze met iemand mee.

Gala Food & Drinks

Het Gala & Food galadiner vindt na de galastoet op het Schouwburgplein plaats. Dit diner is speciaal voor examenleerlingen en docenten. Gala Food & Drinks Tickets kunnen besteld worden via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/raayland. De tickets zijn te koop voor € 17.50. De servicekosten bedragen € 0.80.

Voor Gala Food & Drinks is dit jaar voor een bijzondere formule en locatie gekozen. Op het Schouwburgplein bestaat de mogelijkheid om onder het genot van een hapje van de BBQ en alcoholvrij drankje deze Galadag met elkaar en met docenten gezellig voort te zetten. Voor de organisatie hiervan zorgen Keurslagerij Leenders en Proeflokaal Goesting. 

Galafeest
Het galafeest start om 21.00 uur in De Witte Hoeve, Gasstraat 5, 5801 CT Venray. De school is op geen enkele wijze betrokken bij de organisatie van dit feest. De organisatie en de verantwoordelijkheid van het galafeest ligt bij de evenementenorganisatie Social Events.

Wij wensen jullie een onvergetelijk Gala-dag toe!

Met vriendelijke groet,
Cisca Zweers en Wim Palmen

Datum

7 juni 2019

Tijd

Hele dag
Categorie