Begeleiding: je mentor dichtbij
Op het Raayland College vinden we goede begeleiding heel belangrijk. Je krijgt daarom elk jaar een persoonlijke mentor toegewezen.
Je mentor dichtbij
Je mentor staat dicht bij je. Je bespreekt regelmatig hoe het gaat op school en wat je nodig hebt. Die gesprekken draaien om jou en gaan dan over of jij je thuis voelt op school, of het leren lukt en wat jij belangrijk vindt. je mentor zal samen met je ouders goed naar je luisteren. Zo begeleiden we je op de beste manier en in het juiste tempo met aandacht, vertrouwen en verbondenheid.

Mentorlessen
In de brugklas worden er mentorlessen ingeroosterd. Zo heb je automatisch wekelijks contact met je mentor. Daarnaast leert je mentor je tijdens deze lessen hoe je het beste voor elk vak kunt leren, maar ook hoe je je agenda invult en een planning maakt voor je huiswerk.
Contact met jou én je ouders
Je ouders zullen ook regelmatig uitgenodigd worden om samen met jou en je mentor te praten over hoe het met je gaat op school zodat ze je thuis beter kunnen ondersteunen. Ook kunnen jij en je ouders kunnen altijd bij de mentor terecht als er vragen zijn of als er iets is.
Wil je meer weten over de mentor? Lees dan hier verder.
Is er begeleiding bij mijn huiswerk?
Tijdens de mentorles leert jouw mentor je hoe je het beste kunt leren en hoe je huiswerk goed kunt plannen. Ook tijdens andere lessen helpen de vakdocenten jou hiermee. Vaak proberen leraren je al tijdens de lessen zelf een deel van het huiswerk te laten maken/leren, zodat ze je in de les al aanwijzingen kunnen geven. Ook hebben we een Open Leercentrum (OLC), waar je elke dag tot 16.00 uur je huiswerk kunt maken. Vaak is er dan ook een docent aanwezig die je kan helpen als dit nodig is.
Daarnaast wordt er in de keuzelessen in de eerste weken veel aandacht besteed aan ‘leren leren’ en helpen we je met het plannen van je huiswerk.
Hoe gaat dat met je huiswerk als je ziek bent geweest?
De mentor overlegt met jou persoonlijk hoe je een eventuele achterstand kunt wegwerken. In Somtoday kun je je huiswerk altijd inzien.
Hoe lopen de contacten tussen school en thuis?
Vaak zijn je ouder(s)/verzorger(s) heel nieuwsgierig naar hoe met het jou gaat op school. Ook willen ze ook graag weten wat er allemaal op school gebeurt. We organiseren tijdens de eerste weken van het schooljaar startgesprekken tussen de mentor, je ouders en jij, om nader kennis te maken. Daarnaast vinden er klassikale ouderavonden plaats, houdt de mentor zelf waar nodig contact met je ouders, en kunnen je ouders informatie vinden in ons leerlingadministratiesysteem Somtoday. Uiteraard kunnen jullie ook altijd met vragen terecht bij je mentor.
Heb je extra hulp nodig?
Als je extra hulp kunt gebruiken, dan is er voor jou Remedial Teaching (RT): heel handig als je bijvoorbeeld moeite hebt met taal of rekenen. Kinderen met dyslectie krijgen automatisch RT. Lees hier meer over Remedial Teaching.
Ook als je vanuit persoonlijk vlak hulp nodig hebt, kunnen we je ondersteunen.
Wil je meer weten?
Hieronder kun je drie filmpjes bekijken over je mentor, het startgesprek en hoe we jou als leerling begeleiden.