havo

Welkom bij onze

havo

Houd jij ervan om te leren en je te verdiepen in verschillende vakgebieden? Dan is havo/vwo echt voor jou. Omdat jij je breed oriënteert, ontdek je wat je leuk vindt en waar jouw talenten liggen.

Niet alle leerlingen zijn hetzelfde. De één interesseert zich voor talen, een tweede voor bèta-vakken en weer een ander kiest een creatieve richting.  Op het Raayland krijg je dit in de brugklas allemaal. Daarna kies je een profiel en maak je een gerichte keuze die past bij jouw interesses en talenten.

Hieronder lees je meer over de havo/vwo brugklas en havo bovenbouw op het Raayland College. Wil je meer weten over vwo bij ons op school? Kijk dan 

Wat is havo?

Havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Deze opleiding duurt vijf jaar en bereid je voor op het hoger beroepsonderwijs (hbo). Het tempo en niveau liggen hoger dan op het vmbo. Je moet veel zelfstandig werken, lezen en schrijven en je krijgt meer huiswerk.

Bij ons op het Raayland kom je met een havo-advies in een vmbo-t/havo- of havo/vwo-brugklas. Beide brugklassen duren twee jaar en daarna bekijken we samen met jou, je ouders en je mentor welke leerstroom bij jou past. Natuurlijk zijn je cijfers hierbij belangrijk, maar we kijken ook naar je ontwikkeling en je talenten.

Ga je de havo doen? Dan duurt je opleiding vijf jaar. Je volgt verplichte vakken en aan het einde van leerjaar drie kies je een profiel. Op de havo kun je kiezen uit Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. Vanaf het vierde leerjaar bestaat jouw pakket uit een aantal verplichte vakken, de profielvakken en enkele keuzevakken.

Met je havodiploma kun je naar het hbo en een bachelor halen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je in gesprek? Stuur een mail!

Mail