havo - de brugklas

Leerjaar 1 & 2

Bij ons kom je met een havoadvies in de vmbo-t/havo of havo/vwo-brugklas. Dit hangt af van je eindtoets en het advies van jouw juf of meester. Wij werken met dakpanklassen en een tweejarige brugklas. Dat betekent dat jij twee jaar de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken waar je goed in bent. Lees hier meer over de brugklas. 

Of je nu vmbo-t/havo of havo/vwo gaat doen, je krijgt uitsluitend theoretische vakken. Je leert, werkt en oefent voor proefwerken en je toetsweken. De resultaten van deze proefwerken zijn voor een deel bepalend voor het vervolg van je opleiding op het Raayland. Maar natuurlijk kijken we ook naar je werkhouding, tempo, talenten en interesses.  

Samen met jou, je ouders en docenten bekijken we welke leerstroom het beste bij je past. Wij geloven in kansen en willen het beste uit jou halen. Zien we dat jij het kunt, dan mag je een niveau hoger proberen. We hebben liever dat jij je diploma haalt met hard werken dan met weinig uitdaging en dat je kansen laat liggen. Jouw potentie en ambitie zijn goud waard.