ICT | Microsoft 365

ICT

Microsoft 365

Microsoft 365 is vooral bekend van Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarmee kun je bestanden bewerken, maar ook samenwerken en je schoolopdrachten delen. Het is gratis beschikbaar voor alle leerlingen en medewerkers van het Raayland College. Office 365 bestaat uit e-mail en agenda (Outlook), Office Online (Word, PowerPoint, Excel en OneNote) en onbeperkte opslag in OneDrive.

Inloggen

Via deze website kun je inloggen op Microsoft 365:

Ga naar: portal.office.com

  • Vul je volledige gebruikersnaam in (dus …@leerling.raayland.nl)
  • Vul het bijbehorende wachtwoord in

E-mail

Alle leerlingen hebben een e-mailadres van school in de vorm van:

…@leerling.raayland.nl

Alle communicatie vanuit school verloopt via dit e-mailadres.
Je kunt je e-mail op verschillende manieren lezen, de twee meest gebruikte toegangsmogelijkheden zijn:

Microsoft Office op school

Op alle computers en laptops van school is Microsoft Office geïnstalleerd. Via de knop Opslaan als kun je je bestanden van school op de OneDrive opslaan, zodat je deze ook kunt openen via een privé computer, laptop, tablet of telefoon.

Office 365-apps gratis op privé-apparaten

Leerlingen van het Raayland College mogen gratis de bureaubladversies van Office 365 op maximaal vijf pc’s of Mac’s installeren. De Office 365-apps mogen op maximaal vijf tablets en vijf telefoons geïnstalleerd worden. Na het inloggen op www.office.com klik je rechtsboven op de knop Office installeren en volg je de instructies.

E-mail vanuit Outlook doorsturen

Je kunt eenvoudig e-mail vanuit Outlook doorsturen naar een ander e-mailaccount, bijvoorbeeld je privé Gmail of Hotmail. Bekijk hiervoor dit artikel op de website van Microsoft: E-mail vanuit Outlook online doorsturen naar een ander e-mailaccount