Lestijden & roosters

Lestijden & roosters

Je rooster vind je in Somtoday. Hier vind je eventuele wijzigingen in je rooster, inclusief eventuele uitval en vervanging. In Somtoday vind je je basisrooster en je dagrooster. Het basisrooster staat voor langere tijd vast en is het uitgangspunt voor je dagelijkse lessen. Je dagrooster verschilt als er bijvoorbeeld uitval is of wijzigingen zijn. Ook vind je in Somtoday lokaalwijzigingen, keuze-uren en speciale activiteiten.

 

Wisselende roosters

Een verschil met de basisschool is dat je op het Raayland geen vaste begin- en eindtijd hebt. De ene schooldag duurt langer dan de andere en soms begin je pas om 10.00 uur. Zorg dus dat je altijd op de hoogte bent van je rooster. Zet de app van Somtoday op je telefoon, zodat je ’s ochtends en de hele dag ziet of er wijzigingen zijn in je dagrooster.

Uitval en vervanging

Wij bieden je zo veel mogelijk kwalitatief onderwijs. Bij uitval proberen we dan ook altijd vervanging te regelen. Lukt dit niet, dan kun je aan je huiswerk beginnen op school, op de daarvoor bedoelde plek. In de onderbouw blijf je te allen tijde op school, je verlaat het terrein ook niet tijdens de pauzes. In de bovenbouw mag dat wel.

Een dag op het Raayland

Lessen duren 45 minuten. Het eerste uur begint om 08.30 uur en er zijn lessen tot uiterlijk 16.05 uur. De onderbouw en bovenbouw hebben gespreide pauzes. Zo krijgen alle leerlingen voldoende ruimte en rust. In de onderbouw heb je om 10.00 uur 20 minuten pauze en om 12.35 uur 30 minuten. In de bovenbouw om 10.20 uur en om 13.20 uur.