Over het aanmelden

Alles over de

Aanmeldingen

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over het aanmelden en de plaatsing. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Heb je nog meer vragen? Neem dan gerust contact op met onze instroomcoördinator. 

Mail de instroomcoördinator

Vragen en antwoorden

Welke leerstromen zijn er en hoe wordt de plaatsing bepaald?

Het advies van de basisschool en de resultaten van de test bepalen samen jouw plaatsing. Zit er een verschil tussen beide adviezen, dan volgen wij het advies van de basisschool. Hier vind je welke leerstromen en brugklassen er op het Raayland zijn.

Wanneer hoor ik in welke klas ik kom?

Om je alvast wegwijs te maken op school, organiseren wij voor onze nieuwe leerlingen in juni een kennismakingsdag. Dan maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Bij de aanmelding mag je twee namen van leerlingen doorgeven bij wie je in de klas zou willen zitten. We proberen er altijd voor te zorgen dat je bij teminste één vriendje of vriendinnetje in de klas komt.

Worden alle kinderen uit groep 8 toegelaten?

Bijna allemaal! Er zijn soms kinderen met extra ondersteuningsbehoefte die wij niet (kunnen) aanbieden. Deze leerlingen verwijzen wij naar een andere vorm van onderwijs. Heeft uw zoon of dochter een specifieke hulpvraag, neem dan tijdig contact op om deze te bespreken.

Wat moeten we allemaal aanschaffen?

Rond de zomervakantie krijgen jullie post van ons. Onderdeel van deze post is ons brugklasboekje. Hier in staat alles wat je nodig hebt om een goede start te maken in het nieuwe schooljaar. Van plattegronden tot verhalen van mentoren en van boodschappenlijstjes tot informatie over je kluis, boekenpakket en handige websites. 

Wat ga ik allemaal doen in de eerste week van het schooljaar?

In de eerste week van het schooljaar hebben we met zijn alle een introductieweek. Deze introductieweek is er om elkaar, de mentoren en school te leren kennen voordat je echt begint. Na een paar dagen ga je langzaamaan beginnen met lessen en huiswerk.  

Meld je aan!

Kies jij voor Raayland? We heten je van harte welkom op 13 en 14 maart. Van 17.00 tot 19.30 zitten wij voor je klaar!

Vragen? Mail ons.