Keuzelessen & extra's

Ontdek je

talenten

In de brugklas volgen jij en je klasgenoten alle schoolvakken die horen bij jullie leerstroom. Maar jullie hebben niet allemaal dezelfde leerwensen. Daarom krijg je ook keuzelessen die je zelf kunt invullen én kun je extra keuzeprogramma’s volgen, zoals het Technasium of Cambridge Engels. Ook is er ruimte om te kiezen voor zelfstudie. Heb jij het na school druk met sporten of andere leuke hobbies, dan is het fijn als je onder schooltijd al huiswerk kunt maken of kunt leren zodat je hier thuis minder tijd mee kwijt bent.

Naast het reguliere aanbod hebben we verschillende manieren om je te verdiepen of versterken. Lees hieronder alles over onze keuzelessen en het verbredingsprogramma. Wil je meer weten over het Technasium of Cambridge? Hier vertellen we je meer over Technasium. Later volgt er meer informatie over Cambridge.

Waar ben je goed in?

Keuzelessen

In de brugklas heb je vier keuzelessen per week. In periode 1 van de brugklas (tot de toetsweek) kies je nog niks, want dan is er extra aandacht voor het ‘leren leren’ en hoe je bijvoorbeeld je huiswerk maakt. Ook krijg je uitleg over de keuzelessen. Vanaf periode 2 kies je samen met je mentor en je ouders jouw keuzelessen. Je kunt bijvoorbeeld versterken: extra lessen volgen in vakken die je lastig vindt, of verdiepen: extra lessen volgen in vakken die je leuk vindt om aan je talenten te werken. Vier keer per jaar is er een nieuw aanbod aan keuzelessen. Je kijkt samen met je mentor en je ouders wat het beste bij jou past.

 

Verbredingsprogramma

En er is meer! Een aantal cognitief sterke leerlingen van klas 1 tot en met 6 kan deelnemen aan het verbredingsprogramma. Het gaat om zo’n 30 tot 35 leerlingen die hoog scoren bij de CBO-testen of die aangewezen zijn door hun mentoren. Enkele weken werken zij aan een zelfgekozen onderwerp, waarbij denken en doen hand in hand gaan. Eerst maken ze een plan van aanpak, daarna voeren ze zelf een onderzoek uit of maken ze een ontwerp. Het unieke is dat de leerlingen uit verschillende leerjaren met elkaar samenwerken.