Leerstromen

In het kort

Wat past bij jou?

Op het Raayland bieden we alle soorten onderwijs, onder één dak, met oog voor kansen, uitdagingen en wensen.
Praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo en Agora, voor ieder wat wils. Hieronder lees je wat elke leerstroom inhoudt.

Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs is een reguliere vorm van voortgezet onderwijs. Je leert door praktijkervaringen op te doen, dus door echt bezig te zijn! Ons doel is om je naar werk of een vervolgopleiding te begeleiden. Je start bij ons in een eigen deel van de school met eigen lokalen en een vast team docenten. Je krijgt theorie, maar vooral praktijk en je volgt stages. We gaan uit van wat jij kunt: ons programma leidt op tot een diploma én maakt je zelfstandig.

Lees hier meer over ons praktijkonderwijs.

Agora

Voor iedereen die liever zijn eigen leerdoelen en -route kiest, is er agora. Elke dag start je met je coachgroep. Je werkt aan je eigen uitdagingen waarin volop ruimte is voor jouw ideeën. Onze coaches helpen en begeleiden je hierbij. Ze kijken naar jouw ontwikkeling en samen ontwerpen jullie je route naar het diploma. Agora is er voor nieuwsgierige en leergierige leerlingen, van vmbo tot vwo+.

Lees hier meer over Agora.

Vmbo

In het vmbo leer je door denken én doen. Naast theorievakken volg je, op vmbo-b en -k, ook veel praktijkvakken. 
In het tweede leerjaar van het vmbo kies je een profiel. 

De profielen die wij aanbieden zijn: 
Zorg en Welzijn: Voor onze toekomstige helden die zich willen ontwikkelen in koken, uiterlijke verzorging of het welzijn van kinderen, jongeren en ouderen. 
Dienstverlening en Producten: voor creatievelingen die graag fotograferen en illustreren, en voor knappe koppen die willen organiseren en administreren. 
Techniek: voor de aanpakkers en vakkanjers die we zo koesteren in de techniek en in de bouw.

Lees hier meer over ons vmbo. 

Vakmanschapsroute (vmbo b of k) en Technologieroute (vmbo t) 
Naast de bovenstaande profielen, bieden we op het vmbo ook de Vakmanschapsroute en Technologieroute aan. Hier ga je vanaf dag één gelijk in de praktijk aan de slag. Je werkt met houtlasers en 3D-printers. Je gaat ontwerpen maken, technisch tekenen en hout en metaal bewerken. Al snel kom je thuis met producten die jij met jouw vakmanschap en techniekkennis hebt gemaakt. 

Lees hier meer over de vakmanschapsroute en technologieroute.

 

Havo-vwo

Op havo-vwo krijg je onderwijs in de breedte. Je maakt kennis met nieuwe talen en veel nieuwe vakken. Er is volop ruimte voor nieuwsgierige geesten en in het brede vakkenaanbod is voor elk wat wils. Je gaat aan de slag met theorie en bereid je voor op het HBO of de universiteit.

Na de tweejarige brugklas ga je een van de twee leerstromen volgen. Binnen de havo en vwo bieden we verschillende richtingen, namelijk: 
Atheneum: Het atheneum vormt samen met het Gymnasium het vwo. 
Gymnasium: Deze leerstroom is voor de knappe koppen die graag Latijn en Grieks willen leren en behoefte hebben aan uitdaging. 
Vwo+: Voor wie blij wordt van extra uitdagende projecten naast de reguliere lessen. 
Technasium: Voor onderzoekers en ontwerpers die samenwerken aan echte projecten van echte bedrijven. 

Lees hier meer over ons havo, vwo/vwo+ en Technasium.