Raayland Techniek Academy

Ontdek onze techniekroutes

Iedereen heeft zijn eigen talenten en vaardigheden. Zit jij in groep 7 of 8 en vind jij techniek bere-interessant of vind je het leuk om iets technisch te ontwerpen? Dan is onze Raayland Techniek Academy jou vast op het lijf geschreven!

Wat is de Raayland Techniek Academy?

De Techniek Academy is speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 met een vmbo advies of die een vmbo advies verwachten en die graag met hun handen bezig zijn. Je komt in totaal twee middagen naar het Raayland College en gaat in ons technieklokaal aan de slag met een technische opdracht. Een toffe opdracht, waarbij jouw technische vaardigheden worden uitgedaagd.

Je werkt aan verschillende vaardigheden zoals knippen, boren, vijlen, lasersnijden, zagen, aftekenen en 3D printen. Je ontwerpt, bouwt en bewondert het zelf geproduceerde eindresultaat! Zo kun je alvast kijken of een techniekopleiding iets voor jou is. 

Ben ik geschikt om deel te nemen?

  • je leert vooral door te doen;
  • je bent graag met je handen bezig;
  • je kunt nauwkeurig werken en hebt doorzettingsvermogen;
  • je krijgt energie om van een ontwerp het zelf geproduceerde eindresultaat te bewonderen.

Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen?

Meld je dan middels onderstaande link. Misschien leuk om jouw huidige groepsleerkracht even te informeren je deelname. Vragen of meer informatie? Heb je nog vragen of wil je eerst nog meer informatie? Neem dan contact op met Joost van Bommel via [email protected].

Wat zijn de vakmanschaps- en techniekroute?

Leerlingen uit het vmbo op het Raayland College hebben namelijk straks de mogelijkheid een techniekopleiding te volgen. We hebben twee verschillende routes: de vakmanschapsroute voor vmbo basis/kader en de technologieroute voor vmbo kader/theoretisch. Vanaf dag een ga je aan de slag met technische vaardigheden en maak je échte producten. Je kunt tijdens je loopbaan verschillende cursussenen vakdiploma's halen die van belang zijn wanneer je gaat werken in de technische sector.

Wil je meer weten? Klik hieronder:

Vakmanschapsroute (vmbo-b & -k)
Techniekroute (vmbo-t & -th)

Wanneer kan ik meedoen?

Data schooljaar 2022-2023

10 januari: informatieavond voor leerlingen die zich hebben ingeschreven en hun ouders
11 & 18 januari
25 januari & 8 februari
15 februari & 1 maart

Je kunt je aanmelden voor een van de bovenstaande blokken van twee data. We starten de Academy met een informatieavond op 10 januari.

Aanmelden?Klik hier.