Raayland Technasium Academy

Ontdek het Technasium

Zit jij in groep 7 of 8, houd je wel van een uitdaging en wil je graag met je hoofd én handen werken? Dan is de Raayland Technasium Academy écht iets voor jou!

Wat is de Raayland Technasium Academy?

Je gaat tijdens deze Academy samen met een groepje aan de slag met een vraagstuk. Je bespreekt het probleem, gaat door middel van brainstormen op zoek naar verschillende oplossingen en werkt deze oplossingen daarna uit in de vorm van een prototype. Uiteindelijk ga je jullie oplossing samen presenteren aan de andere groepjes.

Ben ik geschikt om deel te nemen? 

  • Je bent nieuwsgierig;
  • Je kan goed samenwerken;
  • Je werkt graag met je hoofd én handen;
  • Je krijgt energie van het bedenken van oplossingen op verschillende problemen;
  • En je vindt het leuk om te presteren.

Herken jij jezelf in de bovenstaande eigenschappen? 

Dan is deze Academy jou op je lijf geschreven. Technasium is een vak wat op havo en vwo aan bod komt. Zit jij in groep 7 en verwacht je een havo/vwo advies of zit je in groep 8 en heb je al en havo/vwo advies? Dan kan je je aanmelden voor Raayland Technasium Academy.

Zit je in groep 7 en verwacht je een vmbo-t of havo advies? Ook dan kan je je inschrijven voor deze Academy.

Wil je meer weten over deze Raayland Academy? Neem dan contact op met onze Technator, Luc Hanssen, via [email protected].

 

Wat is Technasium?

Wanneer je bij ons naar de havo of het vwo gaat kan het Technasium, oftewel Onderzoeken & Ontwerpen (O&O), tot je vakkenpakket behoren. Bij Onderzoeken & Ontwerpen ga je aan de hand van een opdracht van een echte opdrachtgever met een groepje zoeken naar de beste oplossing. Deze oplossing werk je uit in een prototype, licht je toe in een verslag en presenteer je aan je klasgenoten. Tijdens dit project kan je met vragen terecht bij een expert. In de bovenbouw ga je met je groepje zelf op zoek naar een vraagstuk bij een bedrijf, organisatie of stichting. Ook zoeken jullie zelf een expert die past bij de vraag. Dit vak is niet alleen heel leuk, maar je ontwikkelt ook kennis en vaardigheden.

Je gebruikt kennis die je opdoet bij andere (bèta) vakken. Je leert vaardigheden zoals samenwerken, plannen, brainstormen, presenteren en bijvoorbeeld verslaglegging. Daarmee is dit vak een goede voorbereiding op je vervolgstudie aan een HBO of Universiteit.

Wanneer kan ik meedoen?

Data schooljaar 2022-2023

10 januari: informatieavond voor leerlingen die zich hebben ingeschreven en hun ouders
11 & 18 januari
25 januari & 8 februari
15 februari & 1 maart

Je kunt je aanmelden voor een van de bovenstaande blokken van twee data. We starten de Academy met een informatieavond op 10 januari.

Aanmelden? Klik hier.