Onze tweejarige brugklas

Onze brugklas

Tweejarige brugklas
We hebben veel vertrouwen in je. We geloven dat je groeit als je kansen krijgt. Vandaar onze tweejarige brugklas: je krijgt de kans om te ontdekken op welk niveau jij het beste verder kunt. We hebben een passende brugklas bij elk basisschooladvies. Welke leerstroom je gaat volgen, hangt af van het advies wat je krijgt vanuit je basisschool.

Dakpanklassen
Ga je praktijkonderwijs volgen? Dan kom je altijd in een klas met leerlingen met het advies praktijkonderwijs. Heb je gekozen voor agora? Dan kom je automatisch in de agoraklas. Alle andere leerlingen beginnen met een brugperiode van twee jaar. In de ‘dakpanklassen’ (vmbo-b/vmbo-k, vmbo-k/vmbo-t, vmbo-t/havo, havo/vwo en vwo/vwo+) krijg je de ruimte om je optimaal te ontwikkelen, zodat je na twee jaar op het niveau zit dat voor jou het meest geschikt is. Is het voor jou het beste om na het eerste jaar al naar een hoger of lager niveau over te stappen? Dan bespreken we dit altijd met jou en je ouders. 

Vakken in de brugklas
In de brugklas bieden we je veel vakken aan, zodat je een brede algemene kennis opbouwt en ontdekt waar je goed in bent. Denk aan geschiedenis, Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, gym, et cetera. Op vmbo-b, -k en op onze techniekroutes krijg je naast theorie- ook praktijkvakken. Op het vmbo volg je vanaf het derde leerjaar een profiel, dit profiel kies je aan het einde van het tweede leerjaar. Op havo en vwo volg je vanaf het vierde leerjaar een profiel, dit profiel kies je aan het einde van het derde leerjaar. 

Ontdek je talent

Wij bieden alle vormen van voortgezet onderwijs: gymnasium, atheneum, havo, vmbo, agora en praktijkonderwijs.

In onze tweejarige brugklas krijg jij alle tijd om te groeien, je te ontwikkelen en te laten zien wat je in huis hebt.
Samen ontdekken we welke onderwijsvorm bij jou past. 

Alles weten over de leerstroom van jouw advies? Selecteer hem hieronder en lees meer.

Praktijkonderwijs

Vmbo 

Havo/vwo 

Vwo/vwo+

Of kies je toch voor Agora? Klik dan hier.