Algemeen
8 maart 2023

Ontmoet mevrouw Buise

Wij heten je van harte welkom bij ons op school en leren jou graag echt kennen. Ook laten we graag weten wie wij zijn. Vandaag stelt mevrouw Buise zich aan je voor.

Een diverse rol 

Mijn naam is Nancy Buise en ik woon in Ysselsteyn. Ik heb een man en 3 kinderen. Ik werk al sinds 2001 op het Raayland College en ben hier docent lichamelijke opvoeding. Daarnaast ben ik met veel plezier mentor van mijn VWO/VWO+ brugklas en instroom coördinator.

Ook ben ik vertrouwenspersoon. Dat betekent dat leerlingen die ergens mee zitten, en dat niet met hun mentor en/of ouders willen of kunnen bespreken, bij mij terecht kunnen.

Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien 

Het mooiste aan mijn werk op Raayland is zonder twijfel het contact met mijn leerlingen. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Op Raayland vinden we aandacht, vertrouwen en verbondenheid belangrijk. Door energie te steken in de verbinding met leerlingen en hun ouders, bouwen we samen aan vertrouwen en creëren we kansen voor de leerling. Als een leerling zich gezien voelt en “lekker in zijn vel zit”, heeft hij de ruimte om te groeien. We kijken samen naar wat goed gaat en waarin de leerling nog stappen wilt maken. Zo ontstaan de ontwikkeldoelen van iedere leerling.
 
“Mijn” brugklasleerlingen komen vers van de basisschool. Ik vind het fijn om hen wegwijs te maken bij ons op school en ervoor te zorgen dat ze zich snel thuis voelen. De introductieweek is de eerste stap en staat in het teken van het leren kennen van je klas, je mentoren en de school.

Ik ben echt trots op onze school 

Als instroom coördinator mag ik (samen met andere enthousiaste collega’s) activiteiten organiseren voor de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. Op die manier kunnen basisschoolleerlingen kennismaken met onze school. We hebben de afgelopen jaren een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt als school. Als je dat dan ook terugkrijgt van leerlingen en ouders, ben ik echt trots op onze school.

Mijn advies aan jou 

Wees jezelf! Blijft dicht bij je eigen gevoel en maak je eigen keuzes. In de puberteit is het niet altijd makkelijk om je eigen weg te gaan. Op Raayland vinden we het belangrijk dat jij jezelf kan zijn. Niemand is hetzelfde, maar iedereen is gelijk.