Magister

Met Magister heb je als leerling of ouder altijd en overal zicht op de laatste informatie. Je bekijkt eenvoudig de agenda, de behaalde resultaten, jouw lesmateriaal, het rooster of de aanwezigheid. Daarnaast kun je notificaties ontvangen, bijvoorbeeld bij een nieuw cijfer of bericht.

Let op: Het wachtwoord van Magister is (nog) niet gekoppeld aan het wachtwoord van de computers, laptops, Office 365 en WiFi op school.

Docenten en Mentoren kunnen ook nog gebruik maken van Magister 5.

Vraag & Antwoord

Wanneer ontvang ik de Magister inloggegevens?

Zowel nieuwe leerlingen als nieuwe ouders ontvangen aan het begin van het schooljaar eenmalig de Magister inloggegevens. Deze inloggegevens blijven de schoolloopbaan geldig.

• Leerlingen: Tijdens de introductieweek van de mentor
  • Ouders: Tijdens de introductieweek via de reguliere post

Ik ben mijn Magister wachtwoord vergeten/kwijt, hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanmaken?

Na het invullen van de Magister gebruikersnaam verschijnt er een link met de tekst wachtwoord vergeten. Via e-mail ontvang je een code om een nieuw wachtwoord in te voeren. De e-mail wordt verstuurd naar:

• Leerlingen: School e-mail adres (RC000000@leerling.raayland.nl)
  • Ouders: Zoals geregistreerd in Magister (zorg ervoor dat dit altijd actueel is)

Als ik Magister 6 wil starten wordt een wit scherm getoond, hoe kan ik dit oplossen?

• Andere oplossing kan ook zijn de cache (tijdelijke bestanden) te verwijderen in de browser. In veel browsers werkt de optie CTRL + SHIFT + DEL om direct in de gewenste menu-optie te komen.

Met welke browser werkt Magister het beste?

Magister 6 werkt het beste met de volgende browsers: Internet Explorer 10 en 11, Firefox (laatste versie), Chrome (laatste versie) en Safari (OS X) 7.

Als ouder heb ik geen toegang meer tot gegevens van mijn zoon/dochter, hoe kan dat?

Wanneer uw zoon of dochter 18 jaar of ouder is moet hij/zij toestemming geven dat zijn ouders/verzorgers toegang mogen hebben tot de gegevens in Magister.  De leerling logt in op Magister en gaat naar zijn/haar instellingen door rechts bovenaan op de accountnaam te klikken. Zet vervolgens een vinkje in het vakje voor ‘Mijn ouders mogen mijn gegevens zien’.

Heb ik Microsoft Silverlight nodig om Magister 6 te gebruiken?

Nee, dit was alleen nodig voor Magister 5.

Is er een Magister app voor mijn telefoon/tablet beschikbaar?

Ja, kijk hiervoor op de website van Magister: Magister App voor Leerling & Ouders

De verouderde app “Meta” voor leerlingen werkt niet meer met Magister 6.

Waar staan digitale leermiddelen in Magister 6?

In Magister 5 waren de digitale leermiddelen opgenomen onder het kopje ELO. In Magister 6 staan ze als apart onderdeel in het menu “Leermiddelen”. Het is nu ook mogelijk de niet digitale leermiddelen te zien. Daardoor heb je altijd een overzicht van het lesmateriaal dat in je bezit is. In Magister 6 is bij dit onderdeel gekozen alles in één lijst te plaatsen. Het is niet mogelijk alleen één bepaald vak te selecteren.

Ik heb een andere vraag over Magister, waar kan ik terecht?

• Leerlingen: Bij je mentor of receptie (zij kunnen je vraag doorsturen naar de Servicedesk)
  • Ouders: Servicedesk (servicedesk@raayland.nl)