Office 365

Office 365 voor onderwijs is een verzameling services waarmee je kunt samenwerken en je schoolopdrachten kunt delen. Het is gratis beschikbaar voor alle leerlingen van het Raayland College. De service omvat E-mail en Agenda (Outlook), Office Online (Word, PowerPoint, Excel en OneNote) en onbeperkte opslag in  OneDrive.

Via deze website kun je inloggen op Office 365:

www.office.com

1. Klik vervolgens op Aanmelden.
  2. Vul je volledige gebruikersnaam in (dus RC000000@leerling.raayland.nl)
    Op een computer of laptop van school hoef je alleen maar je gebruikersnaam in te vullen, het systeem vult automatisch je wachtwoord in.
  3. Op privé apparaten moet je wel het wachtwoord vn school invullen.

Alle leerlingen hebben een e-mail adres van school in de vorm van:

RC000000@leerling.raayland.nl
Vervang 000000 door je eigen leerlingnummer.

Alle communicatie vanuit school verloopt via dit e-mail adres. Je kunt je e-mail op verschillende manieren lezen, de twee meest gebruikte toegangsmogelijkheden zijn:

• Via de webbrowser kun je je e-mail lezen via de Outlook Web App (OWA).
  • Via je telefoon of tablet. Klik hier voor de instructie.

Microsoft Office 2013 op school

Op alle computers en laptops van school is Microsoft Office 2013 geinstalleerd. Via de knop Opslaan als kun je je bestanden van school op de OneDrive opslaan zodat je deze ook kunt openen via een privé computer, laptop, tablet of telefoon.

Microsoft Office 2016 gratis installeren op privé apparaten

Tijdens je schooltijd op het Raayland College mag je Microsoft Office 2016 gratis op maximaal vijf pc’s of Mac’s installeren. Na het inloggen op www.office.com klik je rechtsboven op de knop Office 2016 downloaden en volg je de instructies.

E-mail vanuit Office 365 doorsturen

Je kunt eenvoudig e-mail van je Office 365-account doorsturen naar een ander e-mailaccount, bijvoorbeeld je Gmail-account. Bekijk hiervoor dit artikel op de Support website van Microsoft: E-mail vanuit Office 365 doorsturen naar een ander e-mailaccount