Maatwerkonderwijs
In 2017 zijn we gestart met het verzorgen van maatwerkonderwijs. Hier hadden onze leerlingen al langer mee te maken, maar we hebben het nu een prominente plek gegeven in het onderwijs.
We vinden het belangrijk om een school te zijn waar leerlingen goed en eigentijds onderwijs krijgen, goed voorbereid worden op de toekomst en in grote mate zelf kunnen bepalen hoe hij of zij leert door zelf keuzes te maken. Dit doen ze in de keuze-uren.
Wat betekent dit in praktijk?
- Alle leerlingen krijgen te maken met een 45-minutenrooster.
- Schoolbreed geldt dat leerlingen ongeveer 80% van de onderwijstijd bestaat uit een basisdeel en 20% uit een keuzedeel.
- Voor de brugklas geldt dat zij in de keuze-uren tot de herfstvakantie les krijgen in onder andere in coaching en ‘leren leren’. Na de herfstvakantie maken zij ook zelf de keuze hoe ze deze uren invullen. Uiteraard in overleg met ouders en de mentor.
Waar bestaat het keuzedeel uit in het maatwerkonderwijs?
Het keuzedeel in het maatwerk bestaat uit de volgende opties:
1. Coaching
Uw zoon/dochter staat er niet alleen voor in de keuzes die hij/zij maakt. Zeker aan het begin van het schooljaar is er veel aandacht voor coaching van de leerling en begeleiding in het proces. De mentor is hierbij een belangrijk aanspreekpunt. Coaching zal plaatsvinden tijdens het mentoruur, maar ook individueel met uw zoon/dochter.
2. Keuzemogelijkheden: in ieder geval verdiepen en versterken en waar mogelijk versnellen en verbreden.
In het keuzedeel kunnen leerlingen zich verder verdiepen en versterken in een vak. Waar mogelijk ook versnellen of verbreden. In overleg met de mentor en de ouders maakt de leerling dus de keuze een vak te volgen op een hoger niveau, extra lessen te volgen in een vak waar hij/zij moeite mee heeft of zich juist verder verdiepen in een interessant vak.