Praktijkonderwijs

Welkom bij ons

Praktijkonderwijs

Leren door te doen. Ontdekken welke vaardigheden je later kunt gebruiken. Op het Raayland is Praktijkonderwijs een overzichtelijke afdeling met eigen lokalen en een vast team van docenten. Bij Praktijkonderwijs gaan we op zoek naar wie je bent, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Samen zorgen we voor een sterke basis. Samen geloven we in jou.

Praktijkonderwijs is een reguliere vorm van voortgezet onderwijs waarbij je leert door praktijkervaringen op te doen. Je bent hier dus écht bezig en ontdekt waar je écht goed in bent. We koppelen theorie aan praktische opdrachten en stages. Wat je leert, breng je meteen in de praktijk.

Jouw ontwikkeling

centraal

Jij bent uniek! En daarom krijg jij je eigen ontwikkelingsplan. Dat stellen we samen met jou, je ouders en de docenten op. Samen met jou en je ouders bespreken we enkele keren per schooljaar hoe het met je gaat, je voortgang en waar je graag aan wilt werken. Zo weten wij altijd wat jij nodig hebt bij het leren en werken. 

Hebben je ouders vragen, wil je nog eens extra in gesprek of heb je behoefte aan meer ondersteuning? Dat kan allemaal! Het kleine, vaste team van Praktijkonderwijs staat voor je klaar.

Wat is Praktijkonderwijs?

Ons doel is om jou te begeleiden naar een werk die bij jou past. Bij Praktijkonderwijs is alles mogelijk. We gaan op zoek naar precies die uitdaging die jij zoekt. We kijken waar jouw talenten en wensen liggen en gaan samen met jou op zoek naar stages en opdrachten. Zo doe je de kennis en ervaring op die je nodig hebt in dewerk die jij kunt en graag wilt doen. 

Samen met jou ontdekken we wat jij kunt, wat je leuk vindt en wat voor werk of vervolgopleiding bij je past. Bij ons behaal je branchegerichte certificaten die belangrijk zijn voor je baan later. Je kunt na het Praktijkonderwijs op heel veel plekken gaan werken. Denk aan logistiek, zorg, groen, bouw en in een winkel. Wij ondersteunen jou in het maken van je keuze. 

Fasegericht leren

Bij Praktijkonderwijs gaan we uit van wat jij kunt. Deze leerstroom duurt in principe zes jaar en is verdeeld in drie fasen. Afhankelijk van hoe jij je ontwikkelt, ga je door naar de volgende fase. 

Meer weten?

Wil jij of willen je ouders meer weten over Praktijkonderwijs op Raayland en of je hiervoor in aanmerking komt? Dan zijn jullie van harte welkom voor een persoonlijk gesprek en/of een rondleiding. Neem contact op met het team van Praktijkonderwijs

Mail