Diploma en certificaten

Leren voor later

Diploma en certificaten

Omdat je op Praktijkonderwijs je eigen programma volgt, is het behalen van een diploma ook volledig op jou afgestemd. Er is geen Centraal Examen en dus bestaat jouw diploma uit een individueel portfolio en branchegerichte certificaten. In dit portfolio staan je resultaten voor vakken en bijvoorbeeld stages.

Branchegerichte certificaten

De branchegerichte certificaten behaal je nadat je hebt gekozen uit diverse cursussen. We stemmen ons aanbod af op de vraag. Dus heb je een speciale wens, dan proberen wij maatwerk te leveren. Sommige cursussen geven we op het Raayland, andere buiten de school. Afhankelijk van het onderwerp geven wij de cursus zelf of doet een externe instructeur dat. Maar je wordt altijd door onze docenten begeleid. 

De afgelopen jaren hebben allerlei leerlingen een baan gevonden dankzij één of meerdere certificaten die ze op Raayland hadden behaald. Met deze certificaten doe je dus echt mee op de arbeidsmarkt. Het zijn mooie momenten als een toekomstige werkgever om een certificaat vraagt en jij dit vol trots kunt laten zien.

Enkele cursussen die we aanbieden zijn:     

BHV
EHBO bij kinderen
Logistiek paspoort: heftruck, reachtruck, stapelaar en EPT (Elektrische Pallet Truck)
HACCP
Hoogwerker
Knip- opsteek en vlechtcursus
Lassen
Theorie auto- en tractorrijbewijs
VCA
Verreiker
Werken in het groen
Werken in de keuken
Werken in de schoonmaak

Meer weten?