vmbo

Welkom bij ons

vmbo

Op het vmbo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Door veel te leren en/of doen kom je in aanraking met allerlei vakgebieden. We vinden het belangrijk dat jij je breed oriënteert, want dan kun je na vier jaar het juiste vak kiezen dat je wilt leren op het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). 

Niet alle leerlingen zijn hetzelfde. De één leert gemakkelijk, de ander werkt liever met zijn handen. Op ons vmbo krijg je onderwijs dat het beste bij jou past. We kijken naar wat je nodig hebt en blijven met jou en je ouders in gesprek om kansen te pakken en uitdagingen aan te gaan. Wij vinden het heel belangrijk dat je je welkom en thuis voelt bij ons op school. 

Leerstromen

Op ons vmbo volg je de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. 

Op vmbo-b en vmbo-k volg je 12 uur beroepsgerichte vakken. Op vmbo-gt volg je algemeen vormende vakken en krijg je 4 uur beroepsgericht onderwijs. Op vmbo-t volg je algemeen vormende vakken en vakken zoals gym, muziek, handvaardigheid en tekenen. Algemeen vormende vakken zijn bijvoorbeeld Nederlands, Engels, Wiskunde en Maatschappijleer. 

Het niveau van de vakken verschilt per leerstroom: op vmbo-t zijn de vakken moeilijker dan op vmbo-k, en op vmbo-k moeilijker dan op vmbo-b. Maar het allerbelangrijkste is dat jij leert zoals jij dat fijn vindt. 

Wat is vmbo?

Vmbo staat voor ‘voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs’. Het is een vierjarige leerstroom die je voorbereidt op het mbo. Op het vmbo werk je aan ‘algemeen vormende vakken’ zoals Nederlands, Wiskunde en Engels, maar ook aan praktijkvakken. Heb je een profiel gekozen, dan volg je vakken die aansluiten bij jouw toekomstplannen. 

Bij het Raayland geloven we in het ontwikkelen van jouw talenten en kwaliteiten. Ons team van docenten begeleid je. In leerjaar twee kies je een profiel. Dit is de basis voor het vervolg van jouw vmbo. Je kunt kiezen uit deze profielen: Dienstverlening & Producten, Zorg & Welzijn, Produceren, Installeren & Energie, of Bouwen, Wonen & Interieur.

Weet je nu al dat je iets in de techniek wilt gaan doen? Dan zijn de vakmanschapsroute of techniekroute wat voor jou! Deze leerstromen stomen je klaar voor een bloeiende loopbaan in de technieksector, waar ze staan te springen om enthousiaste talenten. Dat talent ontwikkel je bij ons!

Meer weten?

Heb je vragen of wil je in gesprek? Stuur een mail!

Mail