vwo & vwo+

Welkom bij ons

vwo & vwo+

Ben jij altijd op zoek naar meer uitdaging? Op het vwo of vwo+ komt jouw talent voor leren en ontdekken tot zijn recht. Met gelijkgestemde leerlingen werk je aan het ontwikkelen van je kennis en kwaliteiten. 

We vinden het belangrijk dat jij je breed oriënteert. Door bij ons al veel vakken te volgen, zie en ervaar je veel. Dit doen we zodat je een weloverwogen studiekeuze richting kan maken.

Niet alle leerlingen zijn hetzelfde. De één interesseert zich voor talen, een ander voor bèta-vakken en weer een ander kiest voor een creatieve richting. Bij ons krijg je deze vakken in de brugklas allemaal, daarna kun je tijdens het derde leerjaar een profiel kiezen en zo een gerichte keuze maken op basis van jouw interesses en talenten.

Wat is vwo?

Hou jij van uitdaging? Ben je van nature leergierig en gaat leren je makkelijk af? Dan is het vwo echt iets voor jou! Het vwo is de leerstroom die jou voorbereidt op een universitaire studie en kent twee richtingen: atheneum en gymnasium.

Er is nog wel eens onduidelijkheid over het verschil. Beide richtingen duren zes jaar en beide zijn een toegangsbewijs tot een studie op de universiteit. Het onderscheid zit in de vakken die je volgt en niet in het niveau: op het atheneum volg je de vakken op hetzelfde niveau als op het gymnasium, maar op het gymnasium krijg je meer vakken: klassieke culturele vorming, Latijn én Grieks. Ook moet je op het gymnasium in een van de twee klassieke talen (Latijn of Grieks) eindexamen doen.

In het derde leerjaar van het vwo bereid je de profielkeuze voor, aan het einde van het derde leerjaar kies je jouw profiel. De profielen die je op het vwo kunt kiezen, zijn: Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. Vanaf het vierde leerjaar ga je de vakken volgen die bij jouw profiel horen.

Met het diploma dat je na zes jaar behaalt, kun je een studie volgen aan de universiteit en dus een master behalen. Let op: voor een aantal universitaire studies geldt een loting. Dit betekent dat je je op tijd en voor meerdere studies moet inschrijven, omdat je niet gegarandeerd bent van een plek. 

Vragen? Stuur ons een mail!

Mail

Wat is vwo+?

Vwo+ is de leerstroom voor de echte knappe koppen. Hier dagen we je uit met projecten en moeilijke vraagstukken. Op vwo+ gaan we uit van verdiepen en verbreden. Je doet meer en moeilijkere taken en krijgt meer uitdaging dan bij andere leerstromen. Een andere naam voor vwo+ is gymnasium +.

Je volgt meer vakken op een hoger niveau én je krijgt minder lesuren voor deze vakken. De uren die daardoor vrij komen, zetten we in voor extra begeleiding en verdieping.

Volg je de vwo/vwo+-brugklas, dan kun je met deze extra uitdaging na het tweede leerjaar dus kiezen voor het gymnasium. Dan kies je voor de klassieke talen, Latijn en Grieks. Je leert bij deze vakken alles over de taal en de cultuur van de Romeinen en de Grieken. Hierdoor ontwikkel je als gymnasiast een brede kijk op de wereld en haar geschiedenis. Door het vertalen van Latijnse en Griekse teksten leer je niet alleen veel over hoe taal in elkaar zit, maar word je ook getraind om logisch te redeneren en te formuleren. En die vaardigheden komen bij vakken als wiskunde en natuurkunde ook zeker van pas!

Heb je vragen over deze leerstroom? Stuur ons een mail!

Mail